2013. május 8., szerda

Gomba egyszerű, gyors és olcsó tartósítása


Ezt először próbáltam, mert most találtam a receptet egy gombászkönyvemben. Miután én elég sok mindent hasonlóan tartósítok, nagyon jónak találtam. Most néztem meg a 2-3 hete "eltett" üvegeket /még nem kóstoltam!/, de nagyon szépen megmaradt a színük, állaguk és illatuk is!
Tehát: megtisztítom és lemérem a friss gombát /ez fontos/. Kemény húsú fajta legyen /nem alkalmas a gyapjas tintagomba és a tinoruk nagy része sem /kivéve a nyárfa érdes tinorut/. Őzlábgombát inkább szárítsátok! Minden kg-hoz 10 dkg tengersót keverek /jó alaposan/, és fertőtlenített /tűzhely sütőjében 10-15 percig melegítem takarékon/ üvegekbe töltöm. Jól lerázogatom és ha megtelik az üveg, még szórók a tetejére is egy kevés sót.
Gombát csak képzett gombásszal gyűjtögessünk vagy vizsgáltassunk be! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése