Ezt először próbáltam, mert most találtam a receptet egy
gombászkönyvemben. Miután én elég sok mindent hasonlóan tartósítok,
nagyon jónak találtam. Most néztem meg a 2-3 hete "eltett" üvegeket /még
nem kóstoltam!/, de nagyon szépen megmaradt a színük, állaguk és
illatuk is!
Tehát: megtisztítom és lemérem a friss gombát /ez fontos/. Kemény
húsú fajta legyen /nem alkalmas a gyapjas tintagomba és a tinoruk nagy
része sem /kivéve a nyárfa érdes tinorut/. Őzlábgombát inkább
szárítsátok! Minden kg-hoz 10 dkg tengersót keverek /jó alaposan/, és
fertőtlenített /tűzhely sütőjében 10-15 percig melegítem takarékon/
üvegekbe töltöm. Jól lerázogatom és ha megtelik az üveg, még szórók a
tetejére is egy kevés sót.
Gombát csak képzett gombásszal gyűjtögessünk vagy vizsgáltassunk be!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése